• 8.6/10
 • |
 • 369 reviews
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Senioren badkamer

Een senioren badkamer is één van de meest belangrijke aanpassingen in huis, die je als ouderen kunt doen. Wacht ook niet te lang! De badkamer is één van de plekken in huis waar jaarlijkse de meeste ongelukken gebeuren. Vooral ouderen komen hierbij vaak ten val. In een senioren badkamer vindt u verschillende handige hulpmiddelen terug. Hierdoor kunt u stabieler staan of zelfs ontspannen zitten tijdens het douchen. Natuurlijk heeft u ook de keuze voor een instapbad. Hiermee stapt u eenvoudig in en uit bad, zonder dat u last heeft van de hoge badranden.

Brochure Aanvragen Adviesgesprek Aanvragen Doe de veiligheidstest

Een levensloopbestendige senioren badkamer

In een levensloopbestendige woning is een senioren badkamer vrijwel onmisbaar. Hiervoor hebben we bij Zwaluw Comfortsanitair diverse stijlvolle oplossingen beschikbaar.

Extra veilige douche voor senioren

Een veilige badkamer begint met een veilige comfortdouche. Deze inloopdouche neemt een groot deel van de risico’s op vallen en uitglijden weg.:

 • Antislip douchebak met lage instap
 • Een ruime douche opstelling
 • Comfortabel stoeltje voor zittend douchen
 • Handgrepen voor extra stabiliteit
 • Veiligheidsglas met antikalklaag
 • Gebruiksvriendelijke thermostaatkraan

Veilig instapbad met lage instap

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor het comfortabele instapbad. Ons instapbad heeft de laagst mogelijke instap,waardoor je eenvoudig in en uit het bad kunt stappen.Onze baden zijn desgewenst voorzien van:

 • Extra lage instap zonder obstakels
 • Automatische ontgrendeling van het baddeurtje
 • Wandbeugels voor extra ondersteuning
 • Opklapbaar comfortstoeltje

Extra hulpmiddelen

Naast een bad en douche zijn er natuurlijk nog meer hulpmiddelen voor in een senioren badkamer verkrijgbaar. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Een comfort toilet met extra hoge zit
 • Toilet steunen voor extra houvast bij het opstaan
 • Badmeubel met één of twee wasbakken op uw werkhoogte
 • Antislip tegels tegen het uitglijden
 • Wandradiatoren
 • Spiegels
 • Infrarood Sunshower

Op basis van uw wensen maken wij uw badkamer helemaal compleet. Dit kan in een stijl die past bij uw huidige badkamer.

Vraag direct uw gratis brochure aan

Ontdek alle mogelijkheden voor een veilige inloopdouche in onze uitgebreide brochure.

Ja , ik ontvang graag de gratis brochure per post of e-mail

Uw gegevens worden veilig opgeslagen en zullen niet gedeeld worden met derden.

Welke oplossing past bij u?

Onze specialisten kunnen uw badkamer op verschillende manieren veiliger maken. Wij geven u graag een advies op maat. Dit kan in onze showroom of bij u thuis.

Bad naar douche Douche naar Douche Bad naar Instapbad

Veelgestelde vragen over senioren badkamers

Wat is een senioren badkamer precies?

De levensloopbestendige seniorenbadkamer is voorbereid op het verminderen van de stabiliteit bij het ouder worden. Hiervoor zijn extra hulpmiddelen aanwezig.

Wanneer moet ik een senioren badkamer laten plaatsen?

De term senioren badkamer geeft voor sommige mensen een negatief beeld. U moet deze aanpassing echter zien als een investering in het levensloopbestendig maken van uw woning. Er zijn daarom ook steeds jongere mensen die voor een stijlvolle senioren badkamer kiezen.

Waar moet een senioren badkamer aan voldoen?

Een senioren badkamer moet de risico’s op vallen en uitglijden zo klein mogelijk maken. Daarom bevat een senioren badkamer altijd een antislip douchebak of een instapbad. Daarnaast zijn er voldoende handgrepen om zo stabiel mogelijk staand te kunnen douchen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een veilig en comfortabel douchestoeltje.

Met welke accessoires kan ik mijn senioren badkamer verrijken?

Zoals u heeft gelezen zijn er tal van mogelijkheden om uw badkamer te verrijken met accessoires. In de productgroepen zoals kranen, handgrepen, douchestoelen en toilet oplossingen is het assortiment zijn eindeloos. Er zijn tal van mogelijkheden om uw badkamer toegankelijker,comfortabeler en veilig te maken.

Hoe stel ik mijn senioren badkamer samen?

Onze adviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw seniorenbadkamer. U ontvangt hierbij een 3d ontwerp, zodat u een beeld krijgt van wat u in uw badkamer kunt verwachten. Buiten het uiterlijk van de badkamer is de prijs natuurlijk ook van belang. Kosteloos en vrijblijvend ontvangt u een adviseur bij u thuis. Hij zal na het samenstellen een duidelijke prijs communiceren.

Door wie en hoe wordt mijn senioren badkamer geplaatst?

Zwaluw comfort beschikt over zijn eigen montage team. Dus niet eindeloos offertes opvragen en verschillende klusbedrijven over de vloer. Het grote voordeel is dat u één prijs betaald ongeacht de situatie die de montage medewerker tegen komt. U heeft één aanspreek punt. En u wordt door zwaluw comfort sanitair volledig ontlast. Een senioren badkamer in 1 dag! Binnen vier stappen laten we u zien hoe wij bijvoorbeeld onze comfort douche plaatsen en een geïnstalleerd ligbad verwijderen.

Ontdek de vele mogelijkheden bij Zwaluw Comfortsanitair , bel gratis 0800-0200 962 of vraag kosteloos onze brochure aan.

onze klanten

Mijn man heeft al gereageerd, maar ik wil nog eens melden dat het echt een super oplossing is geweest en zo mooi! Super bedrijf met goede en aardige vaklui!

Annie BlomZoetermeer

Echt een aanrader ! Genieten er nu elke dag van. Snel,netjes en maatwerk met mogelijkheden voor persoonlijke wensen.

petra leenhoutsalblasserdam

Alles werd uit en te na doorgenomen. Het geheel van inmeten tot uitvoeren en de prijs kwaliteit verhouding is voor ons een reden om dit aan iedereen te laten weten!

Arie BlomZoetermeer